Sidan för dig som vill köpa nya skosnören

Hur Långa Skosnören?

Den perfekta längden på skosnören för just dina skor kan bero både på typen av skosnören och snörningen. Det bästa sättet är att ta av skosnöret på ena skon och mäta det. Det finns däremot tillfällen då detta inte är möjligt, till exempel har du kanske hittat ett par gamla snygga skor som saknar skosnören, eller så kanske de har gått av vilket gör att du inte har möjlighet att mäta dem. För dessa tillfällen har vi tagit fram en grov guide här nedanför, där du genom att räkna hålen på dina skor kan ta fram hur långa sina skosnören ska vara.

Är du på jakt efter långa skosnören och vill köpa nya online?

Hoppa då över till vår sida Köpa Skosnören Online - Långa Skosnören , där har vi mängder med våra längsta skosnören. Du kan enkelt via vårt filter välja både längd och färg. Vi har också flera andra undersidor med skosnören i alla former och typer.

Det kan vara värt att tänka på hur hårt du knyter dina skor, vet du med dig om att du brukar knyta ovanligt hårt så kanske du ska ta lite kortare snören än vad som visas nedan, och knyter du lite för löst så tar du lite längre.

Hur långa skosnören ska man köpa?

Det går däremot att göra en uppskattning av hur långa skosnören bör vara, genom att räkna antalet hål på dina skor. Denna uppskattning förutsätter att snörningen är en traditionell korsad snörning. Nedan finner du en tabell där du utifrån antalet hålpar (dvs har du två på varje sida, ska du kolla på två hål i tabellen nedan) kan avgöra en bra längd för dina skosnören. Glöm inte heller att kolla så att tjockleken på de nya skosnörena inte är tjockare än hålen i dina skor.

Klicka på rätt längd i tabellen nedan så kommer du till alla skosnören i den längden.
Antal hålparLängd
Smala skor (finskor)

Vanliga skor (sneakers)

Breda skor (skateskor)

260 cm70 cm80 cm
360 cm80 cm100 cm
470 cm90 cm110 cm
580 cm100 cm130 cm
680 cm110 cm140 cm
790 cm120 cm160 cm
890 cm130 cm170 cm
9100 cm140 cm190 cm
10100 cm150 cm200 cm

Men längden är inte allt du måste tänka på när du köper nya. Visste du tillexempel att platta håller knuten mycket bättre? Vill du inte köpa långa skosnören online är det givetvis mycket enklare att köpa dem i fysiska butiker där du kan känna på dem samt se om de passar just dina skor. Ibland kan det även vara viktigt att stilen och färgen passar skorna som de ska användas till. Detta kan försvåra då alla färger och stilar inte finns i alla längder.

Källa: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Soft_ruler.jpg

Olika typer av skor

Som vi har sagt ovan så är tabellen enbart en approximation. Har du t.ex. kostymskor så har man ofta ganska smalt mellan sidorna på skorna och man ska då försöka hitta skosnören som är något kortare än vad guiden ovan anger. Har du väldigt breda skor, t.ex. skejtar skor så bör du försöka hitta skosnören som är något längre än vad guiden ovan anger. Denna guide passar bäst för helt vanliga sneakers vilket också är den vanligaste typen av skor i Sverige.

Extra långa skosnören?

Är du ute efter ett par extra lång skosnören, t.ex. till ett par lite högre skor eller kängor, så har vi samlat dessa under Köpa Skosnören Online.

Vill du ha en mer exakt guide så kan vi rekommendera Ians Shoelaces som har en formel där du mer exakt kan beräkna hur långa skosnören ska vara för just dina skor. Att köpa nya i en fysisk butik, istället för online, är givetvis det optimala då du väldigt enkelt både kan få hjälp samt testa om de har rätt längd.

© Nya Skosnören, 2024