Sidan för dig som vill köpa nya skosnören

Elastiska Skosnören

Med elastiska skosnören så sätter du fast skosnörena och justerar dem en enda gång, sedan är det bara att glida ner i skorna i fortsättningen. Så knyt en gång sedan aldrig mer! Oavsett om det är ryggen som krånglar, händerna som hellre sysslar med annat, eller helt enkelt saknad kunskap om att knyta skor så är elastiska skosnören någonting för dig. Så sluta böj dig ner och kika istället igenom listan nedan och klicka hem ett par. Röda, blåa, långa, korta, diskreta eller skrikiga. Vi har allt.

Elastiska skosnören ”låses” med ett snörstopp eller en knut i varje ända, en knut som ofta göms på insidan av skon. Sedan kan man få på och av sig skorna utan att behöva knyta upp, då snörena är elastiska. Givetvis sitter de inte riktigt lika bra som ett par ”riktiga” skosnören, men sitter ofta mer än tillräckligt bra för vardagsbruk enligt vår erfarenhet.

När det kommer till längden är denna i regel inte lika viktig. Många elastiska skonören går att klippa av och man kan därmed anpassa dem till rätt längd.

Vet du vilken typ av skosnören du är ute efter kan du istället direkt hoppa till någon av våra undersidor. På dessa har vi samlat skosnören med specifika egenskaper:
Vi har också olika sidor för olika färger, om du inte vill använda filtret nedan:
Observer att alla produkter nedan består av så kallade affiliate-länkar. Detta betyder att du kommer till en butik när du klickar på en produkt och vi får provision om du genomför ett köp.

Vem är elastiska skosnören för?

Elastiska skosnören kan användas av alla och har användningsområden i flera åldersgrupper. Det första självklara användningsområdet är för barn som ännu inte har lärt sig att knyta själva, men har tröttnat på att gå runt i kardborreskor.

Men även för vuxna är elastiska skosnören användbara, framförallt inom träning. Tänk dig ett triathlon-lopp där du snabbt vill kunna få av dig löparskorna eller byta till cykelskor, då kan elastiska skosnören spara dig dyrbara sekunder som kan vara skillnaden mellan vinst och förlust.

En annan väldigt stor grupp som har haft stor nytta av att enkelt kunna få på sig skor är de äldre och personer som har svårt att böja sig ner. Ett ge äldre möjligheten att själva få på sig skor ökar deras självständighet och de kan klara sig utan hjälp högre upp i åldern. Att enklare kunna få på sig skorna sänker även tröskeln att röra på sig vilket leder till bättre hälsa högre upp i åldrarna.

Elastiska skosnören till barn?

Ska du köpa elastiska skosnören till dina eller någon annans barn bör du tänka på längden. Längden skiljer sig mycket mellan stora och små skor. Tänk därför på att välja ett par skosnören som är lite kortare om de är till just barn. Däremot är en fördel med elastiska skosnören att de i regel går att klippa till valfri längd, och köper man för långa så är det sällan hela världen.

Skillnaden mot vanliga skosnören

Den stora skillnaden mot vanliga skosnören är materialet. Fler komponenter har adderats utöver bomull och polyester för att få en elastisk egenskap. Dessa komponenter har länge varit vanliga inom reptillverkning där man ibland vill ha en elasticitet i repen. Dock är det fört i modern tid som man har börjat använda detta material även till skosnören. Utseendemässigt är det ofta väldigt svårt att på håll se skillnaden mellan elastiska skosnören och vanliga skosnören. Vid en närmare titt är ofta den enda skillnaden man ser avsaknaden av en knut eller rosett

Så är du trött på att knyta skorna och att de jämt och ständigt går upp? Spana då in våra elastiska skosnören nedan. Vill du istället ta en titt på alla våra skosnören (inklusive icke-elastiska), hoppa då över till Köpa Skosnören Online.

Mer om Elastiska Skosnören

Vi hoppas att listan och varorna ovan kan hjälpa dig om du vill köpa just elastiska skosnören. Och kom ihåg, elastiska skosnören är inte enbart för de som inte kan knyta skorna själva, precis som vi har beskrivit ovan finns det mängder med användningsområden. Är du osäker på om elastiska skosnören är något för dig? Beställ ett par och prova! De kostar i regel inte många kronor.

© Nya Skosnören, 2024