Sidan för dig som vill köpa nya skosnören

Platta Skosnören

Här listar vi alla platta skosnören så att du enkelt ska hitta rätt. Ibland är det inte helt självklart om det är platta eller runda skosnören man ska ha, så ta gärna även en titt under Runda Skosnören.

Skosnören till Sneakers

En vanligt anledning till att man köper platta skosnören är att man vill köpa dessa till sina sneakers. Vi har därför valt att skapa en egen sida för just detta ändamål. Hoppa gärna över till Skosnören till Sneakers om du är på jakt efter ett par skosnören till dina sneakers. Här har vi främst platta skosnören, men också andra typer som vi tror kommer att passa.

Vet du vilken typ av skosnören du är ute efter kan du istället direkt hoppa till någon av våra undersidor. På dessa har vi samlat skosnören med specifika egenskaper:
Vi har också olika sidor för olika färger, om du inte vill använda filtret nedan:
Observer att alla produkter nedan består av så kallade affiliate-länkar. Detta betyder att du kommer till en butik när du klickar på en produkt och vi får provision om du genomför ett köp.

Varför platta skosnören?

De två stora fördelarna med platta skosnören (bortsett från utseendet) är att de är enklare och billigare att tillverka. Nackdelen är att de inte är lika hållbara som runda skosnören och att knutarna går upp mycket enklare. Därför används i regel platta skosnören när man inte har några högra krav, vilket man till exempel har på kängor m.m. Detta har gjort att platta skosnören har blivit populärt på sneakers och enklare vardagsskor och därmed även i regel passar bättre rent estetiskt till denna typ av skor. Till joggingskor kan man ibland använda platta skosnören, även om runda skosnören gör att man kan knyta lite hårdare. Detta löser man genom att istället knyta en dubbelknut och på så sätt få knuten att hålla.

Passar till

Nedan listar vi den typen av skor som vi tycker att platta skosnören passar till:

  • Sneakers
  • Vardagsskor
  • Joggingskor (Här är det även vanligt med runda skosnören)

Alla färger och former

Långa, kort, röda, gröna, vaxade eller inte vaxade. Oavsett vad för typ av platta skosnören du är ute efter så hoppas vi att listan ovan har kunnat hjälpa dig när du är ute efter nya. Vi har gjort vårt bästa för att ha så stort sortiment som möjligt och med filter ge dig möjligheten att hitta just de som passar dig.

© Nya Skosnören, 2022