Sidan för dig som vill köpa nya skosnören

Platta Skosnören

Här listar vi alla platta skosnören så att du enkelt ska hitta rätt. Ibland är det inte helt självklart om det är platta eller runda skosnören man ska ha, så ta gärna även en titt under Runda Skosnören.

Skosnören till Sneakers

När det kommer till sneakers så är det i regel platta bommulsskosnören som gäller. Men som med allt finns det undantag, vissa föredrar runda skosnören och vissa vill ha elastiska för att sluppa knyta. När det kommer till fägen så kan man göra lite hur man vill, och alla variationer är tillåtna:

  • Samma färg på skosnörena som på skorna. Lite mer stilrent och diskret och funkar alltid
  • Välj en färg på skosnörena som ger en bra kontrast till skorna. Detta är vanligt på t.ex. Converse där man får vita skosnören om man köper svarta Converse.
  • Vilken färg du vill. Köp ett par röda skosnören till dina gröna sneaker eller ett par gula till dina svarta. När det kommer till sneakers så finns det inga regler.

Tänk på längden!

Sneakers har ofta ganska många hål för skosnörena, och därför krävs även lite längre skosnören. Så tänk på detta när du ska köpa nya och kika gärna in på vår längd-guide för att kunna göra en uppskattning av hur långa du behöver.

Ha alltid ett par extra i garderoben

För en mer stilren look så väljer många att hålla sina sneakers väldigt rena, dock kan skosnörena snabbt bli sktiga och kan också vara svårtvättade då de slits lätt i tvättmaskinen. Att ha ett par extra skosnören i rätt färg till dina skor liggandes i garderoben gör att du snabbt kan uppgradera utseendet på dina sneakers om du ska iväg till något speciellt. Men även om du går runt i ett par riktigt slitna sneakers så är det alltid en bra ideé att ha ett par exrtra skosnören liggandes hemma. Många knyter inte ens upp sina skor utan går i och ur dem med skosnörena knytna. Detta sliter på både skor och skosnören och ett par extra är aldrig fel.

Vet du vilken typ av skosnören du är ute efter kan du istället direkt hoppa till någon av våra undersidor. På dessa har vi samlat skosnören med specifika egenskaper:
Vi har också olika sidor för olika färger, om du inte vill använda filtret nedan:
Observer att alla produkter nedan består av så kallade affiliate-länkar. Detta betyder att du kommer till en butik när du klickar på en produkt och vi får provision om du genomför ett köp.

Varför platta skosnören?

De två stora fördelarna med platta skosnören (bortsett från utseendet) är att de är enklare och billigare att tillverka. Nackdelen är att de inte är lika hållbara som runda skosnören och att knutarna går upp mycket enklare. Därför används i regel platta skosnören när man inte har några högra krav, vilket man till exempel har på kängor m.m. Detta har gjort att platta skosnören har blivit populärt på sneakers och enklare vardagsskor och därmed även i regel passar bättre rent estetiskt till denna typ av skor. Till joggingskor kan man ibland använda platta skosnören, även om runda skosnören gör att man kan knyta lite hårdare. Detta löser man genom att istället knyta en dubbelknut och på så sätt få knuten att hålla.

Passar till

Nedan listar vi den typen av skor som vi tycker att platta skosnören passar till:

  • Sneakers
  • Vardagsskor
  • Joggingskor (Här är det även vanligt med runda skosnören)

Alla färger och former

Långa, kort, röda, gröna, vaxade eller inte vaxade. Oavsett vad för typ av platta skosnören du är ute efter så hoppas vi att listan ovan har kunnat hjälpa dig när du är ute efter nya. Vi har gjort vårt bästa för att ha så stort sortiment som möjligt och med filter ge dig möjligheten att hitta just de som passar dig.

© Nya Skosnören, 2024