Sidan för dig som vill köpa nya skosnören

Platta Skosnören

Här listar vi alla platta skosnören så att du enkelt ska hitta rätt. Ibland är det inte helt självklart om det är platta eller runda skosnören man ska ha, så ta gärna även en titt under Runda Skosnören.

Skosnören till Sneakers

En vanligt anledning till att man vill ha platta skosnören är att man använder sneakers. Till sneakers har man nästan uteslutande platta skosnören som matchar färgen på skorna. Att matcha färgen betyder i regel att man har vita skosnören till vita skor, och gröna skosnören till gröna skor. Men man kan också matcha med olika kontraster. Till exempel har man i regel vita skosnören till ett par svarta Converse, dock gäller inte det omvända (man har i regel vita skosnören till vita Converse). För en mer stilren look så väljer många att hålla sina sneakers väldigt rena, dock kan skosnörena snabbt bli sktiga och kan också vara svårtvättade då de slits lätt i tvättmaskinen. Att ha ett par extra skosnören i rätt färg till dina skor liggandes i garderobem gör att du snabbt kan uppgradera utseendet på dina sneakers om du ska iväg till något speciellt.

Vet du vilken typ av skosnören du är ute efter kan du istället direkt hoppa till någon av våra undersidor. På dessa har vi samlat skosnören med specifika egenskaper:
Observer att alla produkter nedan består av så kallade affiliate-länkar. Detta betyder att du kommer till en butik när du klickar på en produkt och vi får provision om du genomför ett köp.

Varför platta skosnören?

De två stora fördelarna med platta skosnören (bortsett från utseendet) är att de är enklare och billigare att tillverka. Nackdelen är att de inte är lika hållbara som runda skosnören och att knutarna går upp mycket enklare. Därför används i regel platta skosnören när man inte har några högra krav, vilket man till exempel har på kängor m.m. Detta har gjort att platta skosnören har blivit populärt på sneakers och enklare vardagsskor och därmed även i regel passar bättre rent estetiskt till denna typ av skor. Till joggingskor kan man ibland använda platta skosnören, även om runda skosnören gör att man kan knyta lite hårdare. Detta löser man genom att istället knyta en dubbelknut och på så sätt få knuten att hålla.

Passar till

Nedan listar vi den typen av skor som vi tycker att platta skosnören passar till:

  • Sneakers
  • Vardagsskor
  • Joggingskor (Här är det även vanligt med runda skosnören)

Alla färger och former

Långa, kort, röda, gröna, vaxade eller inte vaxade. Oavsett vad för typ av platta skosnören du är ute efter så hoppas vi att listan ovan har kunnat hjälpa dig när du är ute efter nya. Vi har gjort vårt bästa för att ha så stort sortiment som möjligt och med filter ge dig möjligheten att hitta just de som passar dig.

© Nya Skosnören, 2022