Sidan för dig som vill köpa nya skosnören

Skosnören Till Kängor

När du är på jakt efter skosnören till kängor så är det tre saker du behöver tänka på. Längd, form och kvalitet. Kängor är i regel högre än vanliga skor och du kan därför behöva extra långa skosnören. När det gäller formen så är det bra att satsa på runda skosnören. Detta då runda ofta är mer slitstarka vilket också leder till att de går att knyta hårdare. Sist så gäller det att köpa skosnören med bra kvalitet. Oavsett om det är till dina vandringskängor eller arbetskängor så vill du inte att skosnörena ska gå sönder.

Utöver det vi har nämnt ovan så kan det också vara bra att ta en titt på hålen i dina kängor, för att inte riskera att skosnörena inte går i. I regel har kängor ganska grova hål så det borde inte vara några problem, men det kan ändå vara värt att dubbelkolla då skosnören till kängor brukar vara extra grova.

Så vilken längd ska man ha då? Enklast är att helt enkelt mäta längden på de skosnörena du har på dina kängor idag, och köpa ett par som är lika långa. Ibland har man dock inte möjlighet att göra detta och för dessa tillfällen har vi skapat en guide under Hur Långa Skosnören?. Du kan sedan här på denna sida filtrera efter rätt längd.

Vet du vilken typ av skosnören du är ute efter kan du istället direkt hoppa till någon av våra undersidor. På dessa har vi samlat skosnören med specifika egenskaper:
Observer att alla produkter nedan består av så kallade affiliate-länkar. Detta betyder att du kommer till en butik när du klickar på en produkt och vi får provision om du genomför ett köp.

Tänk på kvaliteten

Skulle ett par skosnören till dina vardagsskor börja bli slitna och gå sönder är det inte hela världen. Är du däremot ute på en 7 dagar lång vandring i fjällen är det viktigt att du kan lita på dina kängor och dess skosnören. Tänk därför på att kanske lägga lite extra pengar för att få ett par skosnören som är gjorda för just kängor och därmed kommer klara de påfrestringar som de utsätts för.

God tur!

Hoppas att vår guide har kunna hjälpa dig i ditt köp av nya skosnören till dina kängor. Att hitta rätt par av hög kvalitet som passar till just dina kängor kan rädda din fjällsemester då du annars kanske hade riskerat gå halva vandringen med trasiga skosnören.

© Nya Skosnören, 2021